Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (2024)

Onze aanbeveling!

Amazfit T-Rex 2

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (1)

Check prijs

Scherm: 1,39 inch
Besturingssysteem: Zepp
Autonomie: tot 24 dagen
Sportmodi: 158
BioTracker-sensor: Ja

Meer sportmodi!

Amazfit T-Rex Ultra

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (2)

Check prijs

Scherm: 1,39 inch
Besturingssysteem: Zepp
Autonomie: tot 20 dagen
Sportmodi: 158
BioTracker-sensor: Ja

De makkelijkste!

Amazfit T-Rex Pro

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (3)

Check prijs

Scherm: 1,3 inch
Besturingssysteem: Zepp
Autonomie: tot 18 dagen
Sportmodi: 100
BioTracker sensor: Ja

Sinds we smartwatches zijn gaan gebruiken als aanvulling op onze training, geven we toe dat we niet zonder kunnen. In deze vergelijking laten we u de verschillen zien tussen drie modellen van een zeer productief merk, de Amazfit T-Rex-reeks. Concreet vergelijken we de T-Rex 2-, T-Rex Ultra- en T-Rex Pro-modellen.

Over het algemeen maken Amazfit-smartwatches meestal indruk op ons met hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, hoewel er onder deze drie modellen twee grote groepen zijn. Aan de ene kant zijn de T-Rex 2 en Pro van een goedkopere range, al zijn er wel belangrijke verschillen tussen. In plaats daarvan is de T-Rex Ultra een high-end smartwatch, zowel vanuit economisch oogpunt als qua prestaties.

Ondanks het feit dat de Amazfit T-Rex 2 en Ultra erg op elkaar lijken in aspecten zoals het aantal sportmodi,de maximale autonomie van gebruik of de grootte en resolutie van het scherm, is het economische verschil erg groot. Dit doet ons denken dat er een ander belangrijk criterium is dat dit verschil rechtvaardigt. Als je het wilt weten, blijf dan lezen!

Inhoud

Amazfit T-Rex 2 versus T-Rex Ultra versus T-Rex Pro – vergelijkende tabellen

We vatten in deze tabel de kenmerken van de drie smartwatches samen, zodat je kunt zien wat de verschillen zijn. We zullen ze later echter uitleggen:

(Schuif de tabel om alle inhoud te zien)

Amazfit T-Rex 2

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (4)

Check prijs

Amazfit T-Rex Ultra

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (5)

Check prijs

Amazfit T-Rex Pro

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (6)

Check prijs

Dimensies47,1 x 47,1 x 13,65 mm47,3 x 47,3 x 13,45 mm47,7 x 47,7 x 13,5 mm
Riem breedte22 mm22 mm22 mm
KleurenBlauw, zwart, groen en kakizwart en zandZwart
Gewicht66,5 gram89 gram59,4 gram
Scherm grootte1,39″1,39″1,3″
Schermresolutie454 x 454 pixels454 x 454 pixels360 x 360 pixels
Scherm typeAMOLEDAMOLEDAMOLED
Toetsen444
Waterbestendig10 ATM10 ATM10 ATM
Batterij capaciteit500 mAh500 mAh390 mAh
AutonomieTot 24 dagen of 10 bij intensief gebruikTot 20 dagen of 9 intensief gebruikTot 18 dagen of 9 intensief gebruik
Energiebesparende modustot 45 dagentot 25 dagentot 18 dagen
Sensor BioTrackerJaJaJa
Andere sensorenVersnelling, gyro, geomagnetische, barometrische hoogtemeter en omgevingslichtVersnelling, gyro, geomagnetische, barometrische hoogtemeter en omgevingslichtVersnelling, gyro, geomagnetische, barometrische hoogtemeter en omgevingslicht
Sport modi158160100
Sportieve erkenningJaJaJa
Hartslag controleJaJaJa
Slaap analyseJaJaJa
Monitoring van de menstruatiecyclusJaJaJa
BesturingssysteemZeppZeppRTOS
Bluetooth5.0 BE5.0 BE5.0 BE

Ontwerp en esthetiek

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (7)

Op het eerste gezicht is vrij duidelijk dat de drie smartwatches uit dezelfde reeks komen, want ze hebben een design dat nogal doet denken aan de andere versies. In feite lijken ze esthetisch meer op een klassiek horloge dan op een sporthorloge, vooral vanwege de roterende lunette die alle drie de modellen hebben en het type analoge wijzers. De afmetingen zijn in alle drie de gevallen vrij gelijkaardig en in feite hebben ze allemaal dezelfde bandbreedte van 22 millimeter. Evenzo hebben we geverifieerd dat ze allemaal 4 knoppen hebben, verspreid over de hele bol.

De Amazfit T-Rex Pro is de lichtste van de drie, terwijl de Ultra de zwaarste is. Dit komt doordat de Ultra smartwatch is gemaakt van roestvrij staal, terwijl de T-Rex 2 en Pro zijn gemaakt van polymeer. En als we rekening houden met de schermen, zit de Pro ook onder de Ultra en 2. Bovendien hebben de Amazfit T-Rex Ultra en T-Rex 2 een 1,39-inch AMOLED-scherm, vergeleken met 1,3 inch dat heeft het scherm van de T-Rex Pro en heeft ook een lagere resolutie dan zijn twee oudere broers.

Verandert de autonomie?

Voordat u deze vraag beantwoordt, moet u duidelijk zijn dat de autonomie van slimme horloges afhangt van het gebruik dat u ervan maakt. Wat we objectief kunnen vergelijken, is de batterijcapaciteit, die u kan vertellen wat de maximale levensduur van de batterij is die ze kunnen bereiken. In dit opzicht heeft de Amazfit T-Rex Pro een 390 mAh-batterij, die de Amazfit T-Rex Ultra en 2 opvoeren tot 500 mAh.

Toch is de Amazfit T-Rex 2 degene die zijn batterij het langst kan verlengen, tot 24 dagen in de standaardmodus en 45 dagen in de energiebesparende modus. In plaats daarvan zweeft de Amazfit T-Rex Ultra tussen respectievelijk 20 en 25 dagen, terwijl de Pro rond de 18 dagen blijft hangen. En als de batterij leeg is, hebben alle drie de smartwatches ongeveer 2 uur nodig om volledig op te laden.

Sportmodi en opties

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (8)

Een van de meest interessante kenmerken van smartwatches is weten tot welk niveau van aanpassing van sporttraining ze kunnen gaan. Je moet weten dat de Amazfit T-Rex Ultra 162 sportmodi heeft, vier meer dan de Amazfit T-Rex 2. Aan de andere kant heeft de Amazfit T-Rex Pro er ongeveer 100, wat lager is dan zijn twee rivalen. Wat ze wel delen, is het vermogen om bepaalde sporten intelligent te herkennen, hoewel ze niet allemaal dezelfde trainingssjablonen kunnen maken.

Sensoren en gezondheidsmonitoring

Naast fysieke monitoring kunnen smartwatches je helpen om je fysieke conditie goed in de gaten te houden. Zo kunnen de drie smartwatches onder andere de slaapkwaliteit analyseren, de hartslag en de zuurstofverzadiging in het bloed bewaken. Evenzo hebben alle drie de horloges de biometrische sensor BioTracker, waarmee het mogelijk is om tegelijkertijd hartslag, bloedzuurstofverzadiging en stressniveau te meten. Deze sensor heeft echter een hogere mate van precisie in de Amazfit T-Rex Ultra dan in de T-Rex Pro.

Bovendien bevatten de drie smartwatches de meest gangbare sensoren, zoals de versnellingsmeter, de gyroscoop, de omgevingslichtsensor of de geomagnetische sensor.

Compatibiliteit met andere apparaten

Als we kijken naar de functies met betrekking tot synchronisatie met andere apparaten, is het belangrijk om eerst te benadrukken dat alle drie de modellen kunnen worden gesynchroniseerd met de mobiele app. De T-Rex Pro is echter compatibel met apparaten met Android 5.0, iOS 10 of hoger, terwijl de T-Rex Ultra en 2 upgraden naar Android 7.0 of iOS 12 besturingssystemen.

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (9)

We moeten een kwaliteit benadrukken die we alleen vinden in de Amazfit T-Rex Ultra, en dat is dat alleen dit model compatibel is met 2,4 GHz wifi-netwerken, maar ze zijn allemaal compatibel met Bluetooth-versie 5.0 BLE.

Zelfde waterdichtheid

Aangezien smartwatches meestal worden gebruikt om te sporten, is het de moeite waard om te vragen of we onder die sporten watersporten kunnen beoefenen. In die zin hoef je je geen zorgen te maken, want de drie Amazfit hebben een weerstandsniveau van 10 ATM. Dat wil zeggen, ze kunnen het equivalent van ongeveer 100 meter waterdruk weerstaan. Wat betekent dit? Dat je kunt oefenen met zwemmen in een zwembad, maar dat het niet zo aan te raden is om het in open zee te doen.

Amazfit T-Rex 2 vs Ultra vs Pro: welke smartwatch is het meer waard?

Nadat we de drie smartwatches hebben vergeleken, zijn we verrast om zo’n duidelijk prijsverschil te zien tussen de Amazfit T-Rex 2 en de Ultra, omdat het ons lijkt dat het niet overeenkomt met de functionele verschillen tussen hen. In feite ligt de prijs van de T-Rex 2 dichter bij de T-Rex Pro dan bij de Ultra, ondanks het feit dat de functies duidelijk superieur zijn. Daarom, rekening houdend met de balans tussen kwaliteit en prijs, is onze balans in het voordeel van de Amazfit T-Rex 2.

Dat gezegd hebbende, moeten we toegeven dat het niveau van verfijning dat de T-Rex Ultra heeft erg hoog is. Maar hij heeft bijvoorbeeld maar een paar sportmodi meer dan 2, en zijn autonomie is minder. Kortom, we zouden kunnen zeggen dat de Amazfit T-Rex Pro zich op een lager niveau bevindt dan de andere twee modellen en een alternatief zou kunnen zijn voor wie op zoek is naar een goedkope smartwatch.

In ieder geval, en ondanks de verschillen, is het ons duidelijk dat de drie modellen uit dezelfde reeks smartwatches komen. Denk daarom na over wat uw financiële behoeften en beperkingen zijn, en het zal gemakkelijker voor u zijn om te kiezen tussen de drie T-Rex.

As an enthusiast with a deep understanding of smartwatches and wearable technology, I can confidently analyze the information provided in the article about the Amazfit T-Rex 2, T-Rex Ultra, and T-Rex Pro. Here's a breakdown of the concepts discussed:

  1. Amazfit T-Rex Series Overview:

    • The Amazfit T-Rex series includes three models: T-Rex 2, T-Rex Ultra, and T-Rex Pro, all manufactured by the highly productive brand, Amazfit.
  2. Design and Aesthetics:

    • All three smartwatches share a design resembling a classic watch with a rotating lunette and analog-style hands.
    • Dimensions and button layout are similar, but the materials differ. T-Rex Pro is made of polymeer, while T-Rex Ultra is made of stainless steel.
    • T-Rex Pro is the lightest, T-Rex Ultra the heaviest.
  3. Display Characteristics:

    • T-Rex 2 and Ultra feature a 1.39-inch AMOLED screen, while T-Rex Pro has a slightly smaller 1.3-inch AMOLED display.
    • Differences in resolution: T-Rex 2 and Ultra have 454 x 454 pixels, and T-Rex Pro has 360 x 360 pixels.
  4. Battery Life:

    • T-Rex 2 has the longest battery life, up to 24 days in standard mode and 45 days in energy-saving mode.
    • T-Rex Ultra has a battery life ranging from 20 to 25 days, while T-Rex Pro is around 18 days.
    • All three models take about 2 hours to fully charge.
  5. Sport Modes and Options:

    • T-Rex Ultra boasts 162 sport modes, T-Rex 2 has 158, and T-Rex Pro offers around 100.
    • All three models feature intelligent sport recognition.
  6. Sensors and Health Monitoring:

    • BioTracker sensors are present in all three, measuring heart rate, blood oxygen saturation, and stress levels.
    • T-Rex Ultra has a more precise BioTracker sensor than T-Rex Pro.
    • Standard sensors include accelerometer, gyroscope, geomagnetic sensor, barometric altimeter, and ambient light sensor.
  7. Compatibility:

    • All models sync with the mobile app, but T-Rex Pro is compatible with Android 5.0, iOS 10, or higher, while T-Rex Ultra and T-Rex 2 require Android 7.0 or iOS 12.
    • T-Rex Ultra is the only one compatible with 2.4 GHz Wi-Fi networks, but all have Bluetooth 5.0 BLE.
  8. Water Resistance:

    • All three models have a water resistance rating of 10 ATM, equivalent to approximately 100 meters of water pressure, suitable for swimming in pools.
  9. Price and Value:

    • Despite functional differences, T-Rex 2 has a price closer to T-Rex Pro than T-Rex Ultra.
    • T-Rex Ultra offers a high level of refinement but has a slightly higher price than T-Rex 2.
    • T-Rex Pro is considered a more budget-friendly option.

In conclusion, the choice between the three models depends on individual preferences, budget constraints, and specific feature requirements. The article leans towards recommending the Amazfit T-Rex 2 for its balance of quality and price, despite the high refinement of the T-Rex Ultra. The T-Rex Pro is suggested as a budget-friendly alternative.

Amazfit T-Rex 2 vs T-Rex Ultra vs T-Rex Pro | Verschillen? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6660

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.