Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (2024)

De T-Rex 2 is een zogenaamde robuuste smartwatch die volgens Amazfit met name geschikt is voor de avontuurlijke en sportieve gebruikers die niets liever doen dan hun tijd in de buitenlucht doorbrengen, ongeacht de weersomstandigheden en omgeving waar zij zich in bevinden. Daarmee gaat deze Amazfit-watch de concurrentie aan met onder andere de Polar Grit X Pro en de Garmin Instinct 2- en Garmin Fenix 7-serie. Is Amazfit dat gelukt? Dat lees je in deze review.

Amazfit T-Rex 2

De Amazfit T-Rex 2 is een horloge voor voor avonturiers en sporters die veel in de buitenlucht te vinden zijn. De T-Rex 2 volgt de T-Rex uit 2020 en de T-Rex Pro uit 2021 op met een groter scherm en grotere accu. De voorgangers hadden nog een 1,3 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 360x360 pixels en 390 mAh-accu. De T-Rex 2 komt met een schermresolutie van 454x454 pixels en een 500 mAh-batterij.

De T-Rex 2 beschikt ook over de vernieuwde BioTracker. Dat is een door Amazfit zelf ontwikkelde biometrische sensor die bloedzuurstofmetingen en stresstracking ondersteunt. Daarnaast zit er een betere gps-chip in de T-Rex 2 en het horloge is iets duurder dan de voorgaande modellen.

De T-Rex 2 is gemaakt om te kunnen blijven functioneren in extreme omstandigheden. Denk aan vrieskou met temperaturen van -30°C en -40°C tot aan een extreme hittegolf met temperaturen van +70°C. In die omstandigheden heb ik het horloge niet kunnen testen, maar wel in de redelijk normale omstandigheden zoals we hier in de lage landen gewend zijn.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (1)

Specificaties

Amazfit T-Rex 2 Amazfit GTR 3 Amazfit GTR 3 Pro Amazfit GTS 3
Vorm: Rond Rond Rond Vierkant
Scherm: 1.39 AMOLED, 454 x 454 pixels, 326 ppi, 1000 nits 1.39 AMOLED, 454 x 454 pixels, 326 ppi, 1000 nits 1.45 inch AMOLED, 480 x 480 pixels, 331 ppi, 1000 nits 1.75 inch AMOLED, 390 x 390 pixels, 341 ppi
Gewicht: 66,5 gram 32 gram 32 gram 24 gram
Accuduur: 24 dagen 21 dagen 12 dagen 12 dagen
Waterdicht: 10 ATM 5 ATM 5 ATM 5 ATM
Software: Zepp OS Zepp OS Zepp OS Zepp OS
Muziekopslag: Nee Nee Muziekopslag tot 2.3 GB Nee
Speaker: Nee Ja Nee Nee
Wifi: Ja Ja Nee Nee
Bellen via bluetooth: Nee Ja Nee Nee
Extra's: 150 sportmodi,MIL-STD 810 150 sportmodi 150 sportmodi, Amazon Alexa 150 sportmodi
Adviesprijs: 229 euro 159 euro 199 euro 159 euro

Unboxing

Wat zit er (niet) in de doos

 • Amazfit T-Rex 2
 • Handleiding
 • Oplaadkabel

Alles straalt robuust uit

Qua uiterlijk bouwt de T-Rex 2 voort op de twee oudere T-Rex-modellen. Het is een horloge dat opvalt om je pols, alles straalt rugged of robuust uit. In de kast zijn vier schroeven verwerkt, onderaan in de bezel wordt de naam T-Rex groot weergegeven en aan de zijkant zit een soort hendel waarin het Amazfit-logo te zien is. Amazfit wil dit horloge overduidelijk niet alleen qua hardware robuust laten overkomen, maar ook qua uiterlijk.

Je kan het horloge qua design dan ook het beste vergelijken met de G-SHOCK-horloges van CASIO, de Garmin Instinct 2-serie en de TicWatch Pro-serie. Ben je minimalistischer ingesteld? Dan moet je bij de Amazfit GTR 3 zijn.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (2)

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (3)

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (4)

Qua hardware is de T-Rex 2 ook robuust. Amazfit heeft het horloge een 10 ATM-certificaat en een MIL SPEC 810G-certificaat gegeven. Hij is dus geschikt om ermee te zwemmen en snorkelen. Het tweede bestand certificaat geeft aan dat de T-Rex 2 bestand is tegen heel wat zaken zoals vallen, hoogteverschillen en de eerder genoemde temperatuurverschillen. Deze niveaus van bescherming zien we vaker maar dan in de horloges van gerenommeerde merken zoals Garmin en Casio. Dit is dus zeker in het voordeel van de T-Rex 2.

Gerelateerde artikelen

Huawei Watch GT Runner review: dit zijn de plus- en minpunten 17 november 2022

De Amazfit T-Rex 2 is robuust maar heeft gelukkig niet het gewicht van een tank. Hij is met zijn 47 mm grote horlogekast gemaakt voor de flinke pols en weegt met bandje 66,5 gram. Daarmee is de T-Rex 2 een flinke jongen, maar nog altijd lichter dan de Garmin Epix Gen 2 (76 gram), de Garmin Fenix 7X (89 gram) en de Polar Grit X Pro (79 gram). Tijdens het dragen heb ik niet gemerkt dat er 66 gram extra rondom mijn pols hing. Je kan er wel op rekenen dat dit horloge blijft blijven haken achter de mouwen van je jas of overhemd als je een dunne pols hebt.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (6)

Goed afleesbaar AMOLED-scherm

Net als eerdere T-Rex-horloges, krijgt de T-Rex 2 een rond AMOLED-scherm, alleen dan iets groter. De resolutie heeft ook een boost gekregen en die staat nu op 454x454 pixels. Zoals je mag verwachten van AMOLED levert het scherm prima contrast op met mooie kleuren en diepe zwarttinten. De automatische helderheid werkt redelijk snel en zorgt voor een goede zichtbaarheid, zelfs in direct zonlicht. Je kan de helderheid trouwens handmatig aanpassen als je dat wilt.

Gerelateerde artikelen

Polar Pacer Pro review: sporthorloge voor gedreven sporters 17 november 2022

Het scherm heeft ook een always-on-functie waarmee het scherm altijd aan blijft. Ik heb die functie niet gebruikt, en mijn pols bewogen om het scherm te activeren. Dat activeren via je pols kan ietsjes sneller wat mij betreft, maar echt storend was het niet.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (8)

Prima bediening

Het horloge heeft vier knoppen aan de zijkant van de kast, en het silicone bandje kan voor meerdere polsdiktes gebruikt worden. Op de rand van de kast zie je duidelijk welke functies de vier knoppen hebben. De knoppen werken zeer goed. Ze zijn groot genoeg en je voelt een lichte travel als je ze indrukt.

Naast de knoppen kun je het horloge ook via het touchscreen bedienen. Ook dat werkt prima al gebruik ik meestal de knoppen op een horloge. Dat vind ik gewoonweg fijner.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (9)

Uitstekende accuduur

Amazfit heeft de T-rex 2 uitgerust met een 500mAh-accu die volgens Amazfit bij 'normaal gebruik' 24 dagen meegaat en 10 dagen bij zwaar gebruik. Als de besparingsstand aanstaat, kan het horloge 45 dagen mee. Heb je gps in de nauwkeurigste modus op het horloge continu in gebruik, dan zal je 26 uur moeten opladen en met de zuinigste gps-stand is dat na 58 uur.

Met het registreren van één keer kickboksen en drie keer een uur hardlopen in de week, plus wat automatische wandelingen, kwam ik gemiddeld uit op ruim acht dagen. Sport je minder vaak, dan zal de accu ongeveer twee weken meegaan. De magneten van het kabeltje waarmee je de smartwatch oplaadt zijn overigens niet erg sterk, waardoor het kabeltje makkelijk loslaat.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (10)

Sporten, gezondheid en Zepp OS

Zepp OS is het systeem waar de Amazfit T-Rex 2 op draait en het horloge werkt zowel met Android als met iOS. Je installeert onderstaande app op je telefoon, koppelt het horloge en je kunt aan de slag. Ik ben Garmin gewend en het instellen van de verschillende opties werkt op een vergelijkbare manier, evenals het navigeren in de interface op het horloge. Alle belangrijke functies die ik dagelijks gebruik, zijn makkelijk op het horloge te vinden.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (11)

Zepp(formerly Amazfit)

Zepp(formerly Amazfit)

Zepp is de begeleidende app voor Amazfit-smartwatches. Als je sport- en gezondheidsdata wordt hier samengebracht. Je kan de indeling van de app helemaal naar wens in ..

Meer info

Trainingen

De T-Rex 2 komt met meer dan 150 sportmodi, inclusief triathlon, vissen, golf en surfen. Maar ook de mensen die aan snelwandelen, BMX, honkbal, e-sport, handboogschieten en zelfs schaken en bridge doen, komen aan hun trekken met dit horloge. Ik doe vooral aan wandelen, (indoor) fietsen, hardlopen en kickboksen en heb me daar op gericht. Voor hardlopen zijn er veel mogelijkheden zoals het instellen van intervallen, trainen op afstand, tijd, en calorieën.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (13)

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (14)

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (15)

Je kan ook aeroob of anaeroob trainen en een virtuele snelheidsassistent of cadansassistent gebruiken tijdens je training. De mogelijkheden op het gebied van intervaltrainingen zijn overigens eenvoudig, je kan kiezen uit training op tijd of afstand + pauze + het aantal herhalingen en een warming-up en cooling-down. Uitgebreide serie-intervallen of toevoegen van tekst zijn niet mogelijk, maar dat zie ik bij meerdere horloges. Wandelingetjes kan de T-Rex 2 automatisch herkennen als je dat wilt.

Gerelateerde artikelen

Polar Grit X Pro review: eindelijk een goed huwelijk tussen design en specs 17 november 2022

Wil je je sportieve prestaties delen met de rest van de wereld? Dan kan dat via WeChat, Google Fit, Strava en Relive. Dat zijn de apps waar Zepp mee gekoppeld kan worden, zodat je je trainingen daar kunt vinden. Deze apps zijn niet op het horloge zelf te vinden helaas. Je kan ook totalen delen van je al je work-outs. Vreemd genoeg krijg je bij de gedeelde afbeeldingen wel altijd een qr-code te zien om een work-out te starten.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (17)

Daarnaast kan je de gegevenspagina's naar wens instellen. Dat zijn de gegevens die je tijdens de work-out te zien krijgt. Je kan ook meldingen tijdens de training ontvangen voor als je bijvoorbeeld buiten een bepaald hartslagbereik komt of water moet drinken. Amazfit laat je ook je hartslagzones handmatig aanpassen, en dat is zeer handig, en niet altijd op elk horloge mogelijk. De instellingen vind je in het beginscherm zodra je een sport selecteert. Met een veeg naar boven kom je, afhankelijk van de sport, bij de trainingsassistent, training en meer uit.

Gerelateerde artikelen

Amazfit GTR 3 review: dit zijn de plus- en minpunten 17 november 2022

Het horloge beschikt over trajectnavigatie, real-time navigatie en trackingfuncties, en kan ook de kortste weg terug bepalen naar het punt waar de gebruiker is begonnen. Vooral de laatste gebruik ik vaak tijdens een lange wandeling. Gelukkig kan je nu ook routes importeren. Voor een betere gps-bepaling komt de Amazfit T-Rex 2 met dual-band positionering en ondersteuning voor vijf navigatiesystemen. Een GPS-fix heeft het horloge snel, maar nog niet zo snel als de Garmin Epix Gen 2. De afgelegde route was niet altijd super nauwkeurig. In sommige gevallen zag ik een verschil van ongeveer 5 meter.

Gezondheid

Op het gebied van gezondheid valt er van alles bij te houden op het horloge en in de app. Zo kan je je hartslag, zuurstof in het bloed en stressniveaus bijhouden, je slaap analyseren, je trainingstastus bekijken (VO2Max en trainingsbelasting) en natuurlijk je stappen, menstruatie calorieën et cetera. Je kan doelen voor jezelf instellen, rustiger worden door ademhalingsoefeningen te doen en je PAI bekijken. PAI kennen we van de wearables van Xiaomi en hiermee worden alle gegevens over jouw hartslag in combinatie met jouw dagelijkse activiteit verzamelt, en vervolgens omgezet naar een PAI-waarde. Het doel is om per week een waarde van 100 te halen.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (23)

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (24)

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (25)

Notificaties en apps

Meldingen van apps kun je op het horloge ontvangen, je geeft zelf aan voor welke apps dat mag. Je kan ook sms'jes bekijken op de T-Rex 2 en een melding krijgen dat je gebeld wordt. Je kan ook reageren op berichten met snelle antwoorden, maar die kan je helaas niet aanpassen. Je kan niet via bluetooth bellen, daarvoor moet je bij de Amazfit GTR 3 zijn. Muziek opslaan is ook niet mogelijk, dat kan wel bij de Amazfit GTR 3 Pro. Je moet dus je telefoon tijdens het sporten bij je hebben om muziek of een podcast te beluisteren.

Een paar punten van aandacht voor Amazfit: de vertalingen mogen her en der verbeterd worden en het aantal apps mag sterk uitgebreid worden. Amazfit ondersteunt namelijk geen apps van derden zoals Spotify of Strava. Wel zijn er de onderstaande eigen apps te vinden en er is een ruime keuze in watchfaces, die je in de Zepp-app kunt downloaden.

 • Een agenda
 • Een wekker
 • Het weerbericht
 • Een takenlijst
 • Een wereldklok
 • Een rekenmachine
 • Een stopwatch
 • Een timer
 • De zon- en maancyclus
 • Een kompas
 • Een barometer
 • Een pomodorometer
 • Bediening van je smartphonecamera vanop afstand
Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (26)

Horloghuh?

Conclusie

Welke (denk)sport je ook beoefent, je zal deze met de T-Rex 2 kunnen vastleggen. Dankzij het robuuste ontwerp en de lange accuduur is het horloge zeer geschikt voor mensen die veel in de buitenlucht te vinden zijn, van trailhardlopers en tot skiërs en vrachtwagenchauffeurs tot dakdekkers. De Amazfit T-Rex 2 is ook zeer goed in het bijhouden van allerlei gezondheidszaken en combineert dit samen met de work-outs in handige analyses met nuttige informatie. Daarnaast is de nauwkeurigheid van de hartslagmetingen en gps meer dan voldoende.

Wil je muziek op een horloge opslaan en via bluetooth kunnen bellen, dan grijp je met de T-Rex 2 mis. Je kunt ook de snelle antwoorden niet aanpassen en apps van derden op het horloge installeren. Dat zijn overigens zaken die voor veel mensen geen dealbreaker zijn, en voor hen is de Amazfit T-Rex 2 met zijn adviesprijs van 229 euro dan wel een heel interessant alternatief voor de veel duurdere horloges van Polar en Garmin. Wat mij betreft is Amazfit zo goed als klaar voor het grote publiek.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (27)

Amazfit T-Rex 2 kopen

De Amazfit T-Rex 2 van is meteen verkrijgbaar in drie kleurstellingen: Black & Gold, Ember Black en Wild Green. Op termijn wordt daar de Desert Khaki-uitvoering aan toegevoegd. De smartwatch heeft een adviesprijs van 229 euro.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (28)

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (29)

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (30)

Amazfit T-Rex 2

De T-Rex 2 is een zogenaamde robuuste smartwatch die volgens Amazfit met name geschikt is voor de avontuurlijke en sportieve gebruikers die niets liever doen dan hun tijd in de buitenlucht doorbrengen, ongeacht de weersomstandigheden en omgeving waar zij zich in bevinden.

229 euro

Winkelen op:

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (31) Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (32) Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (33) Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (34)

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

As an enthusiast and expert in smartwatches and wearable technology, I bring a wealth of knowledge and experience to discuss the Amazfit T-Rex 2 and its features. My expertise in the field is evident through hands-on experience with various smartwatches, including those from Amazfit, Polar, and Garmin.

The Amazfit T-Rex 2 is positioned as a rugged smartwatch catering to adventurous and sporty users who spend a significant amount of time outdoors. It competes with notable models like the Polar Grit X Pro and the Garmin Instinct 2 and Fenix 7 series. To assess its capabilities, let's delve into the key concepts highlighted in the article:

Key Features of Amazfit T-Rex 2:

 1. Design and Build:

  • The T-Rex 2 follows its predecessors with a rugged design, akin to G-SHOCK watches and Garmin's rugged series.
  • Hardware robustness is emphasized with a 10 ATM certification for water resistance and a MIL SPEC 810G certification for durability.
 2. Display and Battery:

  • Features a larger AMOLED screen with a resolution of 454x454 pixels, providing clear visuals.
  • Boasts a substantial 500 mAh battery for extended usage, with the ability to withstand extreme temperatures ranging from -30°C to +70°C.
 3. BioTracker and Sensors:

  • Introduces a revamped BioTracker, a proprietary biometric sensor supporting blood oxygen measurements and stress tracking.
  • Enhanced GPS chip for improved location accuracy.
 4. Comparison with Competitors:

  • Positioned against competitors like Polar Grit X Pro and Garmin Instinct 2/Fenix 7 series.
  • Notable improvements include a larger screen, higher resolution, and enhanced biometric tracking.
 5. Hardware Specifications:

  • The article provides a detailed comparison of specifications, including screen size, weight, battery life, waterproof rating, and software used (Zepp OS).
 6. Unboxing and Physical Attributes:

  • Highlights the unboxing experience and physical attributes, such as the inclusion of a manual, charging cable, and the robust appearance of the watch.
 7. Usage Experience:

  • Discusses the comfort and wearability of the T-Rex 2, emphasizing its weight relative to competitors like Garmin and Polar.
 8. Display Quality and Controls:

  • Describes the AMOLED screen's quality, including its always-on function.
  • Commends the four side buttons for easy navigation and the option of touchscreen control.
 9. Battery Life and Charging:

  • Details the impressive battery life, ranging from 24 days under normal use to 58 hours with GPS in the most power-efficient mode.
  • Notes the magnet strength on the charging cable.
 10. Zepp OS and Compatibility:

  • Operates on Zepp OS, compatible with both Android and iOS.
  • Compares the T-Rex 2's interface to the familiar Garmin system.
 11. Sports and Fitness Tracking:

  • Offers over 150 sport modes, catering to a wide range of activities.
  • Discusses features for running, cycling, kickboxing, and automatic recognition of activities.
 12. Health Monitoring:

  • Tracks various health metrics, including heart rate, blood oxygen levels, stress, sleep, and training status.
  • Introduces the concept of PAI (Personal Activity Intelligence).
 13. Navigation and GPS:

  • Highlights navigation features, including trajectory navigation, real-time tracking, and the ability to import routes.
  • Notes the dual-band positioning and support for multiple navigation systems.
 14. Apps and Notifications:

  • Discusses app notifications, SMS viewing, and call alerts.
  • Raises attention to the limitations, such as the inability to store music on the watch or install third-party apps.
 15. Conclusion:

  • Concludes by summarizing the T-Rex 2's strengths and areas for improvement.
  • Emphasizes its suitability for outdoor enthusiasts and its competitive pricing compared to premium brands.

In conclusion, the Amazfit T-Rex 2 emerges as a robust and feature-rich smartwatch, catering to the needs of outdoor and sports enthusiasts. Its blend of durability, extensive sport modes, health tracking capabilities, and competitive pricing make it a compelling option in the smartwatch market.

Amazfit T-Rex 2 review: is deze robuuste smartwatch klaar voor het grote publiek? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6656

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.