Ticket to Ride First Journey Brettspillanmeldelse og regler - Geeky hobbyer (2023)

Vanlige lesere av Geeky Hobbies vil sannsynligvis allerede vite at det originale Ticket to Ride er mitt favorittbrettspill gjennom tidene. Det sier mye ettersom jeg har spilt rundt 800 forskjellige brettspill. Det originale spillet er så elegant at det finner den perfekte blandingen mellom å være tilgjengelig og samtidig ha nok strategi til å holde folk interessert. Spillet er nær perfekt der jeg alltid er klar for et spill. På grunn av suksessen har det ført til ganske mange forskjellige spinoffs opp gjennom årene som stort sett involverer forskjellige kart og litt finjusterte regler somBillett til Ride EuropeogBillett til Ride Marklin. I dag ser jeg på Ticket to Ride First Journey som i utgangspunktet er den forenklede versjonen av spillet som er ment for yngre barn. Jeg hadde noen blandede følelser på vei inn i spillet da jeg var skeptisk til om Ticket to Ride virkelig trengte å forenkles ettersom det originale spillet var ganske enkelt i seg selv. Ticket to Ride First Journey er et flott spill for familier med yngre barn, men det når ikke nivåene til det originale spillet på grunn av avhengigheten av flaks.

Hvordan spille|Mine tanker|bør du kjøpe?|Kommentarer

Slik spiller du Ticket to Ride First Journey

Oppsett

 • Plasser spillebrettet midt på bordet.
 • Hver spiller velger en farge og tar 20 tog av tilsvarende farge.
 • Bland togkortene og del ut fire kort til hver spiller. Resten av togkortene legges med forsiden ned for å danne togstokken.
 • Bland billettkortene og del ut to kort til hver spiller. Spillere bør holde disse kortene skjult for de andre spillerne. Legg resten av billettkortene med forsiden ned på bordet for å danne billettstokken.
 • Plasser de fire kyst-til-kyst bonusbillettkortene ved siden av spillebrettet.
 • Den yngste spilleren starter spillet.

Spiller spillet

På en spillers tur vil de kunne utføre en av tre handlinger:

 1. Trekk to togkort fra togstokken.
 2. Gjør krav på en rute.
 3. Trekk nye billettkort.

Etter at en spiller har tatt en av disse handlingene vil spillet gå videre til neste spiller med klokken.

Krav på en rute

Hvis en spiller ønsker å kreve en rute, må de spille kort fra hånden som samsvarer med fargen på ruten. De må spille ett kort for hver plass på ruten. Lokomotivkort (flerfargekort) kan spilles i hvilken som helst farge. Kortene som spilles legges til kastebunken. Etter å ha gjort krav på ruten vil spilleren plassere fargetogene sine på feltene for å markere at de kontrollerer den ruten.

Den blå spilleren ønsker å gjøre krav på ruten mellom Chicago og Atlanta. Traseen består av to grønne områder. For å kreve ruten må spilleren spille to grønne togkort, ett grønt og ett wild togkort, eller to wild togkort.

(Video) Ticket to Ride - How To Play

Et par regler må følges når du gjør krav på ruter:

 • Du kan kreve hvilken som helst rute som ikke er gjort krav på, selv om den ikke kobles til noen av de andre rutene dine.
 • Du kan bare kreve én rute hver sving.
 • Hvis det er en dobbel rute mellom to byer kan en spiller bare gjøre krav på en av de to rutene.

Fullføre en billett

Gjennom hele spillet prøver spillere å koble byene på billettkortene sine. Når en spiller fullfører en kontinuerlig linje mellom de to byene som er oppført på et av billettkortene deres, vil de fortelle de andre spillerne og snu kortet. De vil da trekke et nytt billettkort for å erstatte kortet de fullførte.

Den blå spilleren har en billett for å koble Chicago til Miami. Ettersom de har koblet sammen de to byene, har de fullført billetten.

Hvis en spiller fullfører en sammenhengende rute fra en av østkystbyene (New York, Washington, Miami) til en av vestkystbyene (Seattle, San Francisco, Los Angeles) har spilleren fullført en kyst-til-kyst-rute. De vil kreve et av kyst-til-kyst-bonuskortene som vil telle som en fullført billett på slutten av spillet. Hver spiller kan bare gjøre krav på ett av disse kortene.

Den blå spilleren har med suksess laget en rute med ruter som forbinder Miami med San Francisco. Siden de har fullført et sett med ruter fra kyst til kyst, vil de ta et kyst til kyst-kort.

(Video) Ticket to Ride: First Journey | That Board Game Show, Episode 40

Trekk nye billettkort

Hvis en spiller ikke tror de vil være i stand til å fullføre billettene i hånden, kan de bruke sin tur til å trekke nye billettkort. Spilleren vil kaste de to billettkortene fra hånden og trekke to nye kort.

Denne spilleren likte ikke sine nåværende billetter/kunne ikke fullføre dem. De bestemte seg for å kaste de gamle billettene sine for å trekke to nye billetter. En av de nye billettene har spilleren som kobler Calgary til Chicago. Den andre billetten krever at spilleren kobler til Calgary og Los Angeles.

Slutt på spillet

Ticket to Ride First Journey kan avsluttes på en av to måter.

Hvis en spiller fullfører sitt sjette billettkort, vil han automatisk vinne spillet. De vil ta den gyldne billetten for å feire seieren.

Denne spilleren fullførte seks billetter, så de har vunnet spillet.

(Video) How to play Ticket to Ride: London

Hvis en spiller plasserer sitt siste tog på spillebrettet, avsluttes spillet umiddelbart. Hver spiller teller opp hvor mange billettkort de har fullført. Spilleren som har fullført flest billetter vinner spillet. Hvis det er uavgjort for flest fullførte billettkort, vil alle uavgjorte spillere vinne spillet.

Mine tanker om Ticket to Ride First Journey

Siden de fleste sannsynligvis allerede er kjent med Ticket to Ride, kommer jeg ikke til å kaste bort mye tid på å gå gjennom tankene mine om det originale spillet. Ticket to Ride er uten tvil mitt favorittbrettspill gjennom tidene fordi det gjør en fantastisk jobb med å balansere mellom tilgjengelighet og strategi. Spillet kan være litt vanskeligere enn ditt typiske mainstream-spill, men du kan generelt lære spillet til nye spillere innen ti minutter. Spillet er så tilgjengelig fordi handlingene du kan utføre er ganske enkle og enkle å forstå. Dette gjør at spillet fungerer ganske bra med yngre barn, da de skal kunne forstå hva de skal gjøre. Selv om handlingene kan være ganske enkle, gir de spillerne mange alternativer. Spillet er avhengig av litt flaks, men det avhenger mest av hvilke kort du tar og hvordan du bruker dem til å fullføre billetter og score poeng. Spilleren med den beste strategien vil sannsynligvis vinne spillet.

De siste årene har det vært en drivkraft mot å lage barneversjoner av klassiske designerbrettspill. Noen av disse gir mening ettersom de tar mer kompliserte spill og koker dem ned til hovedmekanikken for å lett fordøyes av yngre barn. Jeg var nysgjerrig på hva Ticket to Ride First Journey ville gjøre, da det originale spillet var ganske enkelt i seg selv. Ærlig talt burde de fleste barn rundt åtte år eller så ikke ha noen problemer med det originale spillet. Jeg lurte på hvordan hovedspillet ville bli endret for å appellere til enda yngre barn. Spillet oppnår å forenkle det originale spillet på et par forskjellige måter:

 1. Spillet eliminerer den tradisjonelle scoringen fullstendig. I stedet konkurrerer spillere om å fullføre seks forskjellige billetter.
 2. I det originale spillet kunne du ikke kvitte deg med billetter du valgte å beholde selv om du ikke kunne fullføre dem. Dette var fordi ufullførte billetter ville telle som negative poeng. I Ticket to Ride First Journey kan du bruke en tur til å kaste dine ufullførte billettkort og erstatte dem med nye kort.
 3. Spillebrettet er forenklet. Det er færre stasjoner, og du trenger færre kort for å få hver rute.
 4. Det er ikke lenger et sett med forsiden opp togkort som du kan velge fra. I stedet trekker spillerne kort fra toppen av bunken.
 5. Ticket to Ride First Journey inkluderer et kyst-til-kyst bonuskort hvis du er i stand til å koble en by fra østkysten til vestkysten. Dette er i utgangspunktet en mer forenklet versjon av den lengste rutemekanikeren fra det originale spillet.
 6. Spillet har færre tog enn det originale spillet, noe som betyr at det tar mindre tid å fullføre.

Det er i utgangspunktet de eneste forskjellene mellom Ticket to Ride First Journey og det originale spillet. I målet om å gjøre det originale spillet enklere å spille synes jeg det gjør en god jobb. Det originale spillet var enkelt å spille, og likevel er First Journey enda enklere. Spillet har en anbefalt alder på 6+, og jeg tror nok det er ganske nøyaktig ettersom de fleste seksåringer burde kunne spille spillet uten problemer. Jeg kunne til og med se at noen barn som er litt yngre kunne spille spillet. I utgangspunktet krever spillet bare at barn gjenkjenner farger, har grunnleggende telleferdigheter, og kan se byene på billettene og skape en vei mellom dem. For foreldre som er lei av å spille spill som Candyland, tror jeg Ticket to Ride First Journey ville være et flott alternativ. Spillet er ikke så engasjerende som originalen, men det er et betydelig bedre alternativ enn de fleste spill laget for yngre barn. Hvis du leter etter et bra spill å spille med yngre barn, tror jeg Ticket to Ride First Journey ville være et godt valg.

Ticket to Ride First Journey ser også ut til å spille ganske mye raskere enn det originale spillet. Jeg vil si at de fleste spill av Ticket to Ride First Journey bør ta rundt 20-30 minutter, mens det originale spillet vanligvis tar rundt 45 minutter til en time. Dette er en god ting siden det vil holde yngre barns oppmerksomhet der de ikke blir lei halvveis i spillet. Dette kan også gjøre det til et godt utfyllingsspill for folk som ikke har tid til en full omgang Ticket to Ride. Jeg vil tro de fleste bare foretrekker å spille det originale spillet, men folk som leter etter et kortere spill kan være interessert i Ticket to Ride First Journey.

Ticket to Ride First Journey er et bra/flott spill, men den største feilen er at det er klart dårligere enn det originale spillet. Du kan ha det gøy med spillet siden det er et godt spill. Med mindre du har små barn, men det er ingen reell grunn til å spille det over en av de andre versjonene av spillet. Selv om du har barn er det potensielle publikummet på en måte begrenset ettersom det originale spillet er enkelt nok til at du kan spille det med de fleste barn rundt åtte år eller så. Derfor er sweetspot for Ticket to Ride First Journey i utgangspunktet rundt fem til åtte år. Barn yngre enn det vil sannsynligvis ikke forstå spillet, mens barn eldre enn det vil sannsynligvis foretrekke det originale spillet da det er enkelt nok og klart bedre.

Hovedårsaken til at originalen er bedre enn Ticket to Ride First Journey er avhengigheten av flaks. Det originale spillet var avhengig av litt flaks, men First Journey er avhengig av betydelig mer. Mesteparten av lykken kommer fra kortene du ender opp med å trekke. Jeg vet ærlig talt ikke hvorfor spillet bestemte seg for å bli kvitt togkortene med forsiden opp, da dette gir spillet mye mer flaks enn du forventer. I det originale spillet ville du ha et valg over hvilke togkort du kan ta på din tur. Hvis et av kortene du trengte var med forsiden opp, kunne du bare ta det og fullføre settet du trengte for å kreve en rute. Hvis du ikke likte noen av kortene, kan du ellers ta med forsiden ned. Dette valget er eliminert fra Ticket to Ride First Journey, da du bare kan tegne fra bunken med forsiden ned. Det er bedre å håpe at du er heldig og trekker fargekortene du trenger, ellers vil du ha vanskelig for å gjøre krav på rutene du trenger. Spillet oppveier dette noe ved å legge til flere wild cards i spillet. Dette oppveier imidlertid ikke mengden flaks som ble lagt til på grunn av elimineringen av kort med forsiden opp. Hvis du ikke er heldig når du trekker togkort, kommer du til å ha vanskelig for å vinne spillet.

Flaks kommer også fra billettkortene. I likhet med det originale spillet kommer skjebnen din til å avhenge av hvilke billettkort du ender opp med å trekke. I motsetning til det originale spillet er det ingen andre måter å score poeng på utenom å fullføre billetter. Så spillere som ikke får gode billetter kan ikke finne en annen måte å vinne spillet på. Den gode nyheten er at i motsetning til det originale spillet blir du ikke straffet for å ikke fullføre billetter, og du kan enkelt kaste dem for nye billettkort. Stort sett alle billettene i spillet krever bare 1-3 ruter for å fullføre dem. Dette tilsvarer vanligvis fire til seks togkort. Nøkkelen til å vinne i Ticket to Ride First Journey er å få billettkort med byer som ligger i nærheten av hverandre. En spiller som kan få billettkort som kan utnytte ruter som spilleren allerede har skaffet seg, vil ha mye større sjanse til å vinne spillet. Du kan ende opp med å trekke kort på slutten av spillet som du allerede har fullført siden du allerede har koblet sammen de to byene. Siden spillet bare er avhengig av å fullføre billetter, er det ingen måte å oppveie lykken fra billettkortene ved å kreve lengre ruter eller ha den lengste totale ruten. Spilleren som får flest billettkort som fungerer sammen vil sannsynligvis vinne spillet.

Siden Ticket to Ride First Journey er barneversjonen av det originale spillet, antok jeg at det ville være mindre grusomt enn det originale spillet. På noen måter virker det mindre grusomt, og på andre måter virker det mer skjørt. Ticket to Ride First Journey bruker mange ruter som bare krever ett eller to togkort for å fullføre. Dette gjør spillet enklere å spille, men det gjør også ting mer konkurransedyktig hvis flere spillere trenger samme rute. Ruter kan enkelt gjøres krav på før du i det hele tatt får en mulighet til å gjøre krav på dem selv, da det er enkelt å ha ett eller to kort i samme farge. Dette oppveies noe av at spillet har betydelig flere doble ruter enn det originale spillet. Spillet blir også litt mindre grusomt på grunn av at det ikke er noen straff for å ikke fullføre en billett. Utenom å måtte kaste bort neste tur med å trekke nye billettkort er det ingen straff for å ikke fullføre et. Selv om jeg aldri har vært en stor fan av kulespill, er en av de beste tingene med Ticket to Ride den spente følelsen mens du venter på å se om en annen spiller kommer til å rote til planene dine før du kan gjøre krav på en rute. Det er noen anspente situasjoner i spillet, men First Journey når aldri de samme nivåene som det originale spillet.

(Video) Ticket to Ride: New York - How to play

Jeg tror til syvende og sist at det største problemet med Ticket to Ride First Journey er at ved å forenkle spillet for yngre barn, mister det ganske mye av det som gjorde det bra i utgangspunktet. Spillet er fortsatt morsomt, men det vil aldri sammenlignes med det originale spillet. Det originale spillet fungerer fordi det gjør en perfekt jobb med å balansere enkelhet og strategi. Spillet er enkelt å spille, og likevel gir det deg mange valg der det føles som om du virkelig kan påvirke skjebnen din i spillet. Ved å forenkle spillet i First Journey er det enda enklere å spille, noe som er et pluss for yngre barn. Problemet er at denne enkelheten eliminerer mye av strategien fra det originale spillet. Det er fortsatt avgjørelser å ta, men de er vanligvis veldig åpenbare der du egentlig ikke trenger å lage en strategi. Strategien er ellers erstattet av avhengigheten av flaks. Du har fortsatt en viss innvirkning, men det føles som om skjebnen din er mer avhengig av om du er heldig enn om du har tatt gode avgjørelser. Dette fører til at spillet ikke er fullt så tilfredsstillende.

Som de fleste Days of Wonder-spill synes jeg komponentkvaliteten for Ticket to Ride First Journey er ganske god. Komponentene er sannsynligvis ikke fullt så gode som det originale spillet, men de bør appellere til yngre barn. Kunstverket er ganske bra på spillebrettet og kortene. Kunstverket er fargerikt der det skal appellere til yngre barn mens det fortsatt gjør en god jobb som tjener formålet. Kvaliteten på brettet og kortene er også ganske god, og de bør vare hvis de blir tatt vare på. Togene er også ganske fine og er litt større enn de originale togene. Togene er fortsatt laget av plast, men de viser ganske mye detaljer. I utgangspunktet er det ikke mye mer du kunne ha forventet av spillets komponenter.

Bør du kjøpe billett for å ri første reise?

Ticket to Ride First Journey er et interessant spill. Som det originale spillet er det ganske bra og det er morsomt å spille. Det gjør en god jobb å forenkle det originale spillet for å gjøre det tilgjengelig for yngre barn. Spillet forenkler det originale spillet der barn helt ned til fem eller seks år skal kunne spille spillet uten problemer. Spillet spiller også ganske raskt. Problemet er at utenom å leke med små barn har spillet egentlig ikke et publikum. Spillet er morsomt, men det er virkelig ingen grunn til å spille det over det klart overlegne originalspillet. Det originale spillet er ikke engang så komplisert ettersom barn så unge som åtte eller så ikke burde ha for mye problemer med spillet. Problemet med Ticket to Ride First Journey er ved å forenkle spillet, det er avhengig av betydelig mer flaks samtidig som det eliminerer mye av strategien. Å trekke de riktige togkortene er helt avhengig av flaks, siden du ikke lenger kan velge fra kortene med forsiden opp. Billettkort blir også viktigere ettersom du kun kan vinne ved å fylle ut dem. Den heldigste spilleren vil sannsynligvis vinne spillet, siden det ikke er noen annen måte å score poeng på.

Dette setter meg i en unik situasjon når det gjelder anbefalinger. Ticket to Ride First Journey er et bra/flott spill som jeg normalt vil anbefale, men jeg kan bare anbefale det til veldig spesifikke grupper. Hvis du ikke har yngre barn å spille spillet med, er det virkelig ingen grunn til å eie spillet, siden du er bedre å spille originalen, siden den er betydelig bedre. Hvis du har yngre barn, og du ikke vil vente til de er gamle nok til å spille originalen, er Ticket to Ride First Journey et godt alternativ, siden det er betydelig bedre enn de fleste spill laget for yngre barn.

Kjøp Ticket to Ride First Journey online:AmazonTicket to Ride First Journey Brettspillanmeldelse og regler - Geeky hobbyer (6),eBayTicket to Ride First Journey Brettspillanmeldelse og regler - Geeky hobbyer (7)

Relaterte innlegg:

Kohortkortspillgjennomgang og reglerGigamons brettspillgjennomgang og reglerKing's Breakfast AKA King Lui kortspillgjennomgang og reglerSuspicion (2016 Wonder Forge) brettspillgjennomgang og reglerCarrotia brettspillgjennomgang og regler

FAQs

What is the difference between Ticket to Ride and first journey? ›

Just like in Ticket to Ride, players collect train cards, claim routes, and try to connect cities coast-to-coast. In First Journey, though, routes are shorter, train cards are drawn straight from the deck, and the game ends when one player completes six tickets, claiming the Golden Ticket as their prize.

What age is Ticket to Ride My First Journey for? ›

Suitable for 2 to 4 players aged 6+. Prepare for a whirlwind train trip across Europe in the junior edition of the route-claiming, card-collecting board game perfect for all young locomotive fans. > Easy to learn and quick to play, Ticket to Ride: First Journey is the perfect introduction to the Ticket to Ride series.

Is Ticket to Ride good for beginners? ›

Ticket to Ride First Journey

The game features a board of Europe, with shorter routes and new whimsical illustrations in every cities. With this simpler version of Ticket to Ride, younger players and beginners alike can take their first steps in the train game series.

Can a 5 year old play Ticket to Ride? ›

It's especially fun when you complete one ticket, draw a new ticket you can complete, and then get to put that second ticket down and yell out again. With adults, you can play a game in as little as 10 minutes. With kids, it may take 20-30 minutes, but even 4 and 5 year olds can enjoy the game with some supervision.

How many routes can you claim in Ticket to Ride? ›

A player can claim either of the two routes between cities, but the other route is then closed to other players. A player can use his turn to draw more Destination Ticket cards. To do so, he draws 3 new cards from the top of the Destination Ticket Deck.

Can you take both routes in Ticket to Ride? ›

Player can claim maximum one route on his turn. When cities are connected by double-routes, then the player can't claim both routes to the same cities. Note: In 2-3 player games, only one of the double-routes can be used. The other route will be closed to other players once one route has been claimed.

Can a 7 year old play Ticket to Ride? ›

Ticket to Ride First Journey Board Game | Strategy Game | Train Adventure Game | Fun Family Game for Kids and Adults | Ages 6+ | 2-4 Players | Average Playtime 15-30 Minutes | Made by Days of Wonder.

At what age do children pay train fares? ›

Children under 5 years of age travel for free on most journeys but check with your train company to make sure. Please note, children under 5 who are travelling without a ticket may only occupy a seat that is not required by a fare-paying passenger.

How many trains do you start with in Ticket to Ride? ›

Ticket to Ride Set-Up

Place this in the middle of your table. Every player takes a coloured marker token and the matching set of 45 coloured trains. Everyone places their marker at the start of the scoring track that runs around the edge of the board.

Why is Ticket to Ride so expensive? ›

While the prospect of plastic miniatures should sound like they would be cheaper than wooden pieces, the difference is that most of the games that utilise plastic miniatures use them to depict unique monsters or characters within the game, which would easily translate to the game needing multiple molds for characters ...

Is it hard to play Ticket to Ride? ›

Ticket to Ride is an ideal family game. The box says Ticket to Ride is for 2 to 5 players aged 8 and up, and it takes about 30 to 60 minutes to play. It's not difficult or combative, evens out the playing field, and isn't too long.

Why is Ticket to Ride so popular? ›

It's a little on the expensive side, but it's one of the rare modern games that both grade schoolers and grandmas can learn to play fairly quickly, because the choices on each turn are so simple. Perhaps more importantly though, even the losers will want to play again.

Can a 6 year old use adventure Academy? ›

Adventure Academy is for kids ranging from ages 8 to 13.

What age can kids use ride on toys? ›

The recommended age range for ride-on toys can vary depending on the specific toy and manufacturer, but generally, these toys are designed for children between the ages of one and five years old.

How do you travel with a 5 year old? ›

Here are my 10 tips for flying with children:
 1. Take advantage of early boarding. ...
 2. Make friends with other parents on the flight. ...
 3. Be prepared for a special chat with the flight attendant. ...
 4. Bring activities. ...
 5. Bring snacks. ...
 6. Be ready for the walk of shame. ...
 7. Have a "sanity seat" ...
 8. Be prepared for them to complain about their ears.

What is the difference between the Ticket to Ride games? ›

The different versions of the full game vary by offering different rules and maps – they're all unique. The expansions tend to offer two new maps to play on and two sets of special rules to explore in one box, but bear in mind that you'll need to own either Ticket to Ride or Ticket to Ride: Europe to play them.

What is the difference between Ticket to Ride and 1910? ›

The 1910 game changes Ticket to Ride by focusing on different cities. Several cities which were never visited in the original game, like Las Vegas and Washington, now have tickets.

What is the difference between Ticket to Ride and ticket to ride New York? ›

Ticket to Ride New York was created by Alan R. Moon and published in 2004. This game is a spin-off of the original Ticket to Ride. It was designed to be faster-paced and smaller in size, making it great for travel or when you want something quick to play.

Is Ticket to Ride worth it? ›

Its accessibility for those not accustomed to the modern era of board gaming means everyone will enjoy it. Those in the board game community call games like these 'Entry Level'. Ticket To Ride epitomises this term and is one of the best entry level games.

Videos

1. How to Play: Ticket to Ride: Nordic Countries
(Gamer's Genie)
2. Ticket to Ride Europe 1912 Expansion How To Play
(SmartwentCrazyGuy)
3. Ripples | Critical Role | Campaign 3, Episode 53
(Critical Role)
4. The Clocks By Agatha Christie Full Audiobook.
(Mzima Audio Library)
5. Harry Potter Hogwarts Mystery – All of Year 6 - Story (Subtitles)
(TiggerTips)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated: 24/09/2023

Views: 5669

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.