Start en vellykket eggbedrift som tjener deg penger (2024)

Start en vellykket eggbedrift som tjener deg penger (1)

avWendy Bedwell Wilson1. mars 2011

FOTO: iStock/Thinkstock

Kanskje det eneste som er bedre enn å sprekke, lage mat og smake på ditt egetgårdsferske eggdeler et dusin eller to med familie og venner – og en og annen kontantbetalende kunde. Flere av disse forbrukerne eksisterer i dag, og småflokkdyrkere høster fruktene, takket være økende bevissthet om de helsemessige fordelene med egg fra beite.

Bud Brown, en 81 år gammel kyllingbonde i Roseburg, Oregon, fyller regelmessig lommene sine med nok «eggepenger» til å betale for fôr, kosttilskudd og diverse utgifter. Han selger frittgående egg hos segU-plukk gård, på lokale bondemarkeder og gjennom samfunnsstøttede landbruksprogrammer. Hans virkelige kundebase ble imidlertid dannet fra jungeltelegrafen-reklame.

«Alle vil ha eggene mine,» sier Brown, pyntet i bruksdrakten sin – en trådbar T-skjorte, perfekt slitte denimdresser, en grønn-og-svart frynsete bomullsflanell og hullete muck-støvler dekket av flere år med kylling -oppdrettserfaring. «For 20 år siden begynte jeg med et dusin lag for familien min. Så snart min kone begynte å fortelle vennene sine om eggene mine, var vi i gang.»

Brown holder nå mellom 200 og 250 Black Star-kyllinger, en krysning mellomPlymouth RockogRhode Island rødkyllingraser, for å mate kundenes forsyning, sammen med noen få dusin blå-egg-leggende Araucana-kyllinger for kunder som foretrekker fargede egg.

"Operasjonen er akkurat nok for mine sønner og meg å håndtere," sier han.

Å kombinere ønsket om å gi næringsrike hjemmedyrkede egg til kjære og naboer med den praktiske saken om å finne en måte å betale for kyllingfôr og utgifter er fornuftig. Avhengig av hvor du bor, kan et dusin beiteoppdratt brune egg selges for så lite som $2,50 eller så mye som $4 til $5, noen ganger mer; en 50-kilos pose med økologisk kyllingfôr koster mer enn $30. En flokk på seks kyllinger vil sluke posen om omtrent en måned; det er omtrent 1½ pund mat per kylling per uke. I dette tilfellet, ved å selge til den laveste prisen, må en hobbybonde selge 12 dusin egg for å betale for fôret hans eller hennes, sammen med noen ekstra dusin for å dekke ekstra kostnader, som eggekartonger, sengetøy, vann, strøm, tillegg og forsyninger, som gir relativt lite til den totale månedlige regningen.

Den gode nyheten er at markedet for hjemmedyrkede egg eksisterer. I følge USDA spiser et individ i gjennomsnitt 259 egg per år. Flere og flere eggespisere foretrekker også de helt naturlige eller organiske variantene.

Mens hønene dine fortsetter å kjerne ut to egg hver tredje dag, hvordan kan du dra nytte av deres naturlige evne til å forvandle smuldre (fôrpellets brutt opp i mindre biter), greener, insekter og vann til sunn næring for mennesker (og andre firbeinte) skapninger)? Kjenn markedet ditt, lag et kvalitetsprodukt og distribuer det med suksess for å sikre at flokken din og aksjene dine fortsetter å produsere «eggepenger» for å betale sin egen måte – og litt til.

Start en vellykket eggbedrift som tjener deg penger (3)

Kjenn markedet ditt, kjenn lovene

Hendene (eller fjær!) ned, det viktigste aspektet å vurdere om eggvirksomheten er markedet. Har du kjøpere i kø før ungene har fjæret ut? Bor du i et landlig område hvor ferske egg er en krone et dusin? Kan du selge varene dine på et lokalt bondemarked eller gjennom et CSA-program? Kanskje, i likhet med Browns kone, kan din ektefelle eller partner snakke opp salg og etablere et eggkjøpsnettverk blant venner og naboer. Eller kanskje, som Bryan Thomas fra Rogers, Ark., oppdaget, kan din innsats få et eget liv.

"Da vi flyttet [til Arkansas] fra Arizona, kjøpte vi et halvt dusin kyllinger og satte opp et lite hage ute ved hagen uten intensjon om å selge egg," sier Thomas, som investerte i en 20 mål stor ranch etter at han ble pensjonist. fra en karriere som rørlegger. «Først ville foreldrene mine ha et dusin hver uke, søsteren min ville ha et dusin, vennene deres ville ha noen – og jentene våre klarte ikke å holde tritt med etterspørselen. Så våren etter kjøpte vi ytterligere to dusin kyllinger, ombygde og utvidetcoop, ga fuglene en dekar til seg selv og har vært i eggbransjen siden.»

Som med enhver vellykket forretningsforetak, bør du lage en slags plan som identifiserer målmarkedet og potensielle vekstområder. Det trenger ikke å være et milliardselskap, men det bør gi en slags ramme for vekst, sier Thomas.

«Betyr det at vi kan trekke oss tilbake på eggepenger? Ikke helt, legger Thomas til. "Men etter at folk var villige til å betale for eggene våre, begynte vi å beregne kostnadene og inntektene våre og se på områder der vi kunne selge flere egg for å øke fortjenesten vår. Det var et godt grunnlag for det vi har nå.»

I tillegg til å ha en grov forretningsplan på plass, må du også være klar over - hvis ikke godt kjent med - lovene om eggsalg i din kommune, ditt fylke, din stat og landet. Ring din fylkesutvidende agent eller statlig fjærfe- eller landbruksspesialist om lokale og føderale lover angående påstander du ønsker å fremsette om eggene dine, betingelser du må oppfylle for å fremsette disse påstandene og nødvendige salgstillatelser du måtte trenge.

"På noen områder er det mot loven å gjenbruke andre selskapers eggekartonger," sier Brown. "Og mest overalt må du gå gjennom noen store bøyler og betale mye penger for å brukeorganisk' etikett."

Når det gjelder prissetting av egg? Du tror kanskje dine gårdsferske herligheter er verdt $10 per dusin, men nesten alle kundene dine betaler ikke så mye. I følge USDA, per 11. juni 2018, er gjennomsnittsprisen for et dusin ekstra store sertifiserte økologiske egg i kartonger mellom $2,61 og $3,60. Du kan sannsynligvis lene deg mot den høyere enden for dine næringstette egg, avhengig av hvor du bor og hva markedet tilsier.

"I vårt område kan vi belaste $3 et dusin eller $4 for en 18-pakning," sier Thomas, som selger direkte til kunder i stedet for gjennom en annen part. "Men det er med gratis levering."

Når du bestemmer deg for hva du skal betale for eggene dine, bør du vurdere alle utgiftene dine, inkludert produksjon, markedsføring og promotering, pakking og leveringskostnader for hele året. Fôr vil sannsynligvis være den største utgiften din, men budsjetterer også med engangskostnader eller uventede kostnader som ombygging av hus eller gjerder. Legg alle disse utgiftene sammen. Anslå deretter hvor mange egg hver høne vil produsere: Et godt gjennomsnitt er 180 egg per år. Multipliser 180 med antall høner du har for å få det totale antallet egg. Deretter deler du dette tallet med 12 for å få det estimerte totale antallet dusinvis for året. Til slu*tt, ta de totale utgiftene og del det på antallet anslåtte dusinvis for å få minimumsprisen du bør kreve for å gå i balanse.

Hvis dette tallet er for høyt, kan det være lurt å kutte noen kostnader.

"Vi tjente ikke på eggene våre på en stund," husker Thomas. "Men etter at vi hadde alle de store utgiftene bak oss, som ombyggingen av huset og ekstra gjerder, begynte pengene som kom inn raskt å stige."

Start en vellykket eggbedrift som tjener deg penger (4)

Å dyrke et produkt som er utmerket for egg

Selv med en godt undersøkt markedsføringsplan, mestring av lover og forskrifter og dusinvis av perfekt pris, kan du ikke forvente å se eggbedriften din fly uten å produsere et toppkvalitetsprodukt. Det hele starter med å velge ekspertlagskyllinger.

Med mer enn 100 kyllingraser beskrevet av American Poultry Association, for ikke å nevne de som er oppført av American Bantam Association og hundrevis av andre kyllingraser tilgjengelig i Nord-Amerika, kan det være skremmende å velge eggleggende høner. Noen ganger er det en smart måte å starte på å oppdra hvilken rase som er tilgjengelig.

Suzie Gaston, en hobbybonde som bor like utenfor Memphis, Tenn., visste at hun ønsket å heve noen egglag; så hun dro til sitt lokalebondesamvirkeog plukket opp noen få unger, som viste seg å være føyelige og svært produktive Plymouth Rocks. Gaston sier at suksessen hennes med kyllingene førte til hennes nye hobby å tjene penger.

"Min introduksjon til kyllingbransjen var ganske smertefri," sier Gaston, som siden har uteksaminert seg til arvestykker, inkludertOrpington kyllingerogGyldne laced Wyandotte kyllinger, sammen med Ancona kyllinger,Jersey Giant kyllingerog, selvfølgelig, Plymouth Rock kyllinger. "Men når du først kommer inn i det - virkelig kommer inn i hobbyen - kan du gå inn i så mange forskjellige retninger. For lag, men hvis du vil ha kvantitet, gå med enLeghorn; hvis du vil ha pene egg, gå med enAmerauca; Hvis du vil ha leggfugler og kjøttfugler med to formål, kan du prøve Rhode Island Reds eller Barred Plymouth Rocks.»

APA sier at de beste lagene produserer mellom 250 og 280 egg per år, selv om individuelle kyllinger kan overstige 300. Som Gaston nevnte, er Leghorns, som andre middelhavskyllinger, blant de beste produsentene av hvite egg, og produserer 250 per år i gjennomsnitt. En populær brun-egg-stamme, foreslår APA, er Hubbard Golden Comet, som er en Red Sex-Link-hybrid som legger mellom 180 og 240 egg per år.

Gaston sier at hun tar hensyn til antall egg hver høne legger, men at slu*ttproduktet er viktigst for henne når hun vurderer inntekt kontra kostnadsforhold.

"For å gi kundene mine best mulig egg, mater jeg kyllingene med organisk fôr og gir dem tilgang til så mye grønt som de kan spise," sier hun. "Kyllingene er sunnere, og eggene smaker bedre."

For å produsere kvalitetsegg vil hønene dine trenge et variert kosthold med kommersielt kyllingfôr, østersskall med høyt kalsium, gryn, grønt, insekter og et og annet meieriprodukt, som melk, som vil bidra til å styrke eggenes skall. Disse ingrediensene bidrar til å produsere næringstette egg med sterke skall, mørke eggeplommer og god smak.

Brown mater også kyllingene sine med hagerester, som skjeppene med rester av zucchini han har hvert år.

"Jeg kuttet fôrkostnadene ved å gi dem hageavfallene mine og la dem frifôre på insekter og grønt i beitet," sier han. "De blir sikkert lei av den zucchinien mot slu*tten av sommeren."

For å være produktive vil hønene dine også trenge et koselig sted å ringe hjem. Utstyr hagen deres med den nødvendige reirboksen fylt med eggfangende reirmateriale, en hvileplass for slumring, rikelig med ferskvann, en moderat temperatur på mellom 45 og 80 grader F, og riktig mengde lys for å utløse eggproduksjon.

I følge APA krever kyllinger minst 14 timer med sollys for å legge - og når dagslystimene faller under det magiske tallet i vintermånedene, kan beholdningen din reduseres til nesten null til våren. En fullspektret pære kan bidra til å holde produksjonstallene sterke hele året.

"Her oppe i Oregon får vi ikke mye mer enn 10 timer med dagslys om vinteren," sier Brown. «Så jeg koblet til en rød varmelampe for å holde hønene varme og utsette dem for flere timer med lys. Det har fungert så langt."

Med riktig kosthold, riktig miljø og riktig lys, vil du være på god vei til å oppdra glade, sunne kyllinger som produserer smakfulle, sunne egg. Da er det bare å få varene til kundene dine.

Start en vellykket eggbedrift som tjener deg penger (5)

Leverer eggene

Egg-forretningsplanen din er på plass, og hønene dine er opptatt med å gjøre det de kan best; så den neste tingen å vurdere er pakking, promotering og distribusjon. Vil du sette opp en æresstand med resirkulerte kartonger fylt med brune egg, tilby egg på ditt lokale bondemarked eller selge varene dine gjennom din lokale naturmatbutikk? Har du planer om å annonsere eller markedsføre eggene dine for offentligheten? Hvis du bestemmer deg for å tilby leveringstjenester, hvor langt vil radiusen din strekke seg? Du må veie fordelene og kostnadene ved alle disse faktorene – og mange flere – når du går inn i eggproduksjonsbransjen.

"Jeg er ikke en selger eller en markedsføringsguru," innrømmer Brown. "Men du må tenke på hvordan du skal få disse eggene til kundene dine - de faste og de nye."

Først og fremst, for å få topp dollar for eggene dine, vil du sørge for at produktet er rent og trygt. Riktig hønsehold, som inkluderer å holde reirkassene friske og rene, resulterer i egg som krever lite vask, sier Gaston.

"Eggene kommer rene ut," sier hun og legger til at vask av eggene kan fjerne deres naturlige oppblomstring, som forsegler f*cktighet og forsegler skadelige bakterier. "Så hvis du samler dem regelmessig gjennom dagen, trenger du ikke å vaske dem. Det reduserer produksjons- og pakketiden din; eggene varer lenger også."

Deretter bør du vurdere emballasjen din. Som Brown nevnte, kan noen områder ha lover angående bruk av gjenbrukte kartonger, eller det kan være lurt å stemple navn og telefonnummer på pakken slik at kundene vet hvem de skal ringe når de går tom for egg. Gårdsforsyningsbutikker og nettbutikker selger umerkede kartonger til rimelige priser.

For Brown fremmer vanlige kartonger med kontaktinformasjonen skrevet på lokket gjentatte forretninger. "Og kundene mine gir meg de gamle kartongene, som jeg kan gjenbruke igjen," sier han. Distribuering av egg vil avhenge av markedet ditt. Noen alternativer inkluderer:

  • sette et "farm-ferske egg"-skilt foran gården din
  • sette et æresstativ i enden av oppkjørselen fylt med egg hver morgen
  • bygge en fast kundeliste og levere egg til dem regelmessig
  • jobber på en stand på ditt lokale bondemarked
  • deltar i CSA-programmer
  • selge gjennom lokalt eide dagligvarebutikker eller markeder

Gaston råder spirende egg-entreprenører til å forbli fleksible og bøye seg med de voksende og avtagende markedsforholdene. I magre tider kan det hende du må vurdere å gjøre en salgsfremstøt og annonsere i din lokale avis med pengesparing eller prøve å sette opp et skilt i hagen din. Når virksomheten blomstrer, må du kanskje slu*tte å akseptere nye kunder for en stund eller vurdere å øke prisene.

"Det er et spill," sier Gaston. "Et morsomt spill, men du må være kunnskapsrik, gjøre research og gi det beste produktet du kan. Da kommer kundene løpende til deg.»

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i sommeren 2010-utgaven avKyllinger.

Start en vellykket eggbedrift som tjener deg penger (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6308

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.