Politiet kan ikke bryte disse reglene hvis du blir stoppet | finder.com (2024)

Du kjører til bestemmelsesstedet ditt, tar hensyn til veien, når du hører sirenene. Uansett vet du hva du kan forvente: den generelle nervøsiteten, de spente spørsmålene. Men sjåfører og passasjerer har generelle borgerrettigheter som politiet ikke kan krenke, og beskytter deg under statlige og/eller føderale lover. Å kjenne til rettighetene dine kan spare deg for tid, penger og potensielle juridiske problemer.

Snakk med en advokat for profesjonell rådgivning

Vi kan undersøke loven og hjelpe deg med å tolke hva den betyr. Men vi er ikke advokater som kan snakke med akkurat din situasjon, og denne artikkelen er ikke ment å bli tatt som juridisk rådgivning. Hvis du leter etter juridisk bistand eller har spørsmål om en spesifikk situasjon, kontakt en advokat eller annen juridisk ekspert.

Hva er lovene hvis en offiser trekker meg over?

Rettighetene til sjåfører og passasjerer som sparker inn etter et trafikkstopp kanvarierer etter statlige lover, det samme kan de juridiske resultatene av spesifikke situasjoner - for eksempel en rutinemessig trafikkstopp som eskalerer til en arrestasjon.

For eksempel trenger en offiser en grunn, kalt "rimelig mistanke", for å trekke deg over i utgangspunktet. Det kan være alt fra å kjøre for fort eller ikke signalisere en sving til å ha utgåtte skilter eller et ødelagt baklys. Og politiet trenger også sannsynlige årsaker for å ransake deg eller bilen din under et trafikkstopp.

Husk noen viktige beskyttelser og hvordan de gjelder hvis du blir stoppet av politiet.

Dine rettigheter som sjåfør eller passasjer

 1. Du kan vente med å stoppe med en gang hvis det ikke er trygt.
 2. Offiserer krever rimelig mistanke for å trekke deg over.
 3. Du kan kalle på din femte endringsrett til å være stille.
 4. Du trenger ikke ta en alkometertest ved veikanten.
 5. Du må stoppe ved politikontroller hvis du blir valgt.
 6. Du kan registrere møter med politiet.
 7. Politiet kan ransake bilen din med sannsynlig årsak.
 8. Lovene om trafikkstopp i hver stat er ofte forskjellige.
 9. Du kan protestere mot ulovlig stopp med juridisk hjelp.

Spør en ekspert: Hva bør du gjøre under et trafikkstopp?

Politiet kan ikke bryte disse reglene hvis du blir stoppet | finder.com (1)

Randolph Rice
Eier/advokat,Advokatkontorer til Randolph Rice

 • Trekk over umiddelbart.
 • Prøv å komme så langt unna veien som mulig.
 • Slå på interiørlyset hvis du blir stoppet etter mørkets frembrudd.
 • Hold hendene synlige eller plasser dem på rattet.
 • Ikke gjør noen skjulte bevegelser i kjøretøyet.
 • Snakk tydelig med politimannen.
 • Skaff deg førerkort, bevis på forsikring og kjøretøyregistrering.
 • Du har rett til å tie, så hvis du velger å påberope deg denne retten, gjør det på en respektfull måte.

Du har rett til trygghet.

Hvis du er på en trafikkert motorvei eller på en mørk del av veien uten andre kjøretøy rundt, er du ikke pålagt å stoppe i veikanten hvis du synes det ser utrygt ut. Det kan bety å unngå å stoppe på en trafikkert vei, enfarlig gateeller smal skulder til fordel for å finne en godt opplyst parkeringsplass eller neste motorveiavkjørsel.

Det betyr ikke at du kan kjøre på i det uendelige med en politibil som prøver å trekke deg over. Men hvis du bremser ned og slår på blinklyset eller nødblinklyset, har du rett til å fortsette et lite stykke til du kan stoppe trygt. Bare si til politimannen at du prøver å overholde.

Politifolk krever rimelig mistanke for å trekke deg over.

Vanligvis krever politifolk en grunn til å trekke deg over, som å kjøre for fort eller ha ødelagt baklys. Det kalles vanligvis rimelig mistanke, eller politimannen mistenker at du har brutt en kjørelov. Politiet vil mest sannsynlig fortelle deg hvorfor de trakk deg. Hvis en politimann spør deg om du vet hvorfor du ble stoppet, kan du vurdere å spørre hvorfor i stedet for å innrømme feil for å unngå å inkriminere deg selv.

Under stoppet kan en politimann sjekke sertifikatet og registreringen din for å sikre at du har lov til å kjøre bil. Offiseren kan stille deg spørsmål for å finne ut hva som skjedde, for eksempel hvis du kjenner fartsgrensen på den veien. Hvis betjenten bestemmer at det er et overtredelse av kjøringen, kan politimannen skrive deg en billett eller gi deg en advarsel, som er opp til politimannens skjønn.

Men det er også en viss gråsone her. Bare fordi politimannen trekker deg over eller gir deg en billett, betyr det ikke at politimannen har rett. Kanskje lyset faktisk var gult da bilen din sto i krysset, eller det nærmeste fartsgrenseskiltet hadde blitt veltet. Eller politiet kan mistenke bilen din er stjålet fordi du kjører i et område med høy risiko for tyveri.

Du kan prøve å overbevise politimannen om at du ikke tok feil, eller du kan kjempe mot lappen senere. Å godta billetten betyr ikke at du aksepterer feil.

Du har rett til å tie.

Etter at en offiser har trukket deg over, vil de sannsynligvis stille deg en rekke spørsmål. Hvis du føler at du ikke har noe å skjule, kan samarbeid med politimannen så mye som mulig dempe spenningen og få deg raskere tilbake på veien.

Men loven støtter at du nekter å svare på noen eller alle spørsmålene til en offiser, så lenge du lar offiseren vite at det er det du gjør. Bare det å nekte å snakke kan gjøre situasjonen vanskeligere, så det kan hende du må muntlig påkalle det femte tillegget for å tie. Noen advokater kan også anbefale å spørre om du er fri til å gå, eller bare si at du ikke trenger å svare på noen spørsmål og vil ha advokaten din.

Du kan nekte en nøkternhetstest ved veien.

Hvis du blir bedt om å blåse inn i en alkometer under et trafikkstopp, har du lov til å nekte. Men å nekte betyr at en tjenestemann har rett til å ta deg til en politistasjon eller sykehus, hvor du kan bli gjenstand for en blod- eller urinprøve.

Du kan bli arrestert hvis du mislykkes i en feltedruelighetstest, som for eksempel kan inkludere å demonstrere å kunne gå i en rett linje. I de fleste stater har du rett til å be om en blodprøve på sykehuset for egen regning innen rimelig tid, men du vil ikke kunne velge hva slags test offiseren bruker. Å nekte å ta noen test vil vanligvis automatisk komme med en DUI-avgift og/eller lisenssuspensjon.

TarellerÅ nekte alkotesten ved veikanten kan ha spesifikke konsekvenser som avhenger av tilstanden din og hvor mye du har drukket:

 • I New York og flere andre stater er du underlagt en separat straff for å nekte en veikanttest. Staten kan suspendere førerkortet ditt i et helt år, selv om du aldri drakk i utgangspunktet.
 • I Oklahoma og andre stater, hvis BAC er 0,15 høyere, kan du møte forverrede DUI-belastninger, som er langt mer alvorlige enn den typiske DUI-belastningen. Hvis du tror du kan være innenfor det området når en offiser stopper deg, kan det være verdt det å nekte den første testen og vente på en mer kontrollert test på sykehuset eller politistasjonen.

Advokater råder ofte publikum til å blåse inn i en alkometer under et trafikkstopp hvis en offiser ber deg om det. En alkometer ved veikant vil vanligvis ikke holde stand i retten, så vel som mer kontrollerte tester som finner sted på et sykehus eller politistasjon. Hvis advokaten din kan bevise at veikanttesten var unøyaktig eller ikke ble utført riktig, kan det fungere til din fordel senere.

Hva er straffen for en DUI eller DWI?

Få de billigste tilbudene på din bilforsikring

Skriv inn postnummeret ditt for å se forsikringsselskaper nær deg.

Din informasjon er sikker.

Du må stoppe ved politiets kontrollposter.

Hvis du ser et politikontrollpunkt foran på veien, er du pålagt å stoppe hvis kjøretøyet ditt er valgt. Politifolk sjekker vanligvis ikke hvert kjøretøy som kommer gjennom et sjekkpunkt - det er ofte hvert annet kjøretøy eller hvert tredje - men hvis ditt er valgt, forvent å fremvise førerkort, bevis på bilforsikring og bilregistrering.

Du kan ta opp møter med politiet ved hjelp av et dash-kamera.

Bruk av et dash-kamera kan hjelpe deg i visse scenarier under et politistopp. Ingen føderal lov forbyr dashcams, men pass på at du ikke går på tvers av andre lover i prosessen. For eksempel forbyr noen stater montering av noe på frontruten, inkludert et dashcam, fordi det muligens kan hindre førerens sikt.

Andre lover gjelder juridisk overvåking. Avhengig av staten du er i og om du bor i en enparts- eller topartsstat, kan det være i strid med loven å ta opp samtalene til passasjerene dine uten eksplisitt å kunngjøre at du gjør det. Hvis du planlegger å bruke et dash-kamera eller ta opp et trafikkstopp, spesielt når det kommer til møter med politi, er det best å være overbord og åpen om eventuelle opptaksenheter som er i bruk.

Det er også verdt å merke seg at selv om du har lov til å ta opp et møte med politi på vakt, og kanskje ønsker å gjøre det hvis du tror opptaket kan hjelpe deg senere, har det vært tilfeller der offiserer har arrestert eller anklaget sivile for å ta dem opp. Disse sakene er vanligvis laget under påskudd av å hindre rettferdighet eller brudd på lover om innspillingssamtykke, og de blir nesten alltid avvist, men vær oppmerksom på muligheten for at politiet kan arrestere deg for å utøve din juridiske rett til å ta opp.

Har politiet lov til å ta opp meg med et kroppskamera?

Noen politiuniformer er utstyrt med kroppskameraer. Vanligvis må disse kameraene forbli på, noe som kan være en fordel eller en ulempe. På plussiden blir hver handling registrert, slik at du kan unngå en "han sa, hun sa"-situasjon senere. På den negative siden, fordi de blir overvåket, kan politiet vanligvis ikke la noe mindre skli, som en utløpt merkelapp eller ødelagt baklys.

Men kan du be en politimann slå den av? Svaret er sannsynligvis nei, siden kameraet er pålagt å være på for trafikkstopp i de fleste byer.

Når kan politiet gjennomsøke kjøretøyet mitt?

Hvis en offiser har en arrestordre til å ransake kjøretøyet ditt, har du ikke noe valg - du er juridisk pålagt å tillate dem det.

Men i flere situasjoner har politiet lov til å ransake kjøretøyet ditt selv uten en arrestordre. Og du er ansvarlig for alt du finner i bilen din under et søk, selv om du ikke er enig i årsaken til søket.

Politiet må ha sannsynlig grunn til å se nærmere på deg eller kjøretøyet ditt, noe som betyr at de må ha en grunn til å tro at du er forbundet med en forbrytelse. Sannsynlig årsak er imidlertid bred. Det kan være noe så lite som en luftfrisker, for eksempel - mange stater forbyr teknisk sett å henge noe fra bakspeilet ditt hvis det muligens kan hindre utsikten over veien foran deg. Eller kanskje betjenten som trekker deg mistenker at du kjørte for fort fordi du hadde drukket og ønsker å gjennomsøke bilen din for tegn på alkohol.

Når kan en politimann få lov til å sjekke bilen min?

Noen vanlige scenarier inkluderer:

 • Etter at du har gitt samtykke.Hvis du forteller politiet at de har lov til å foreta ransaking, har de rett til å gjøre det. Alt de finner under et søk du har samtykket til er rettferdig spill for å utstede en billett eller forfølge rettslige skritt mot deg.
 • Når noe er åpent.Enkeltsynsdoktrinen tillater politiet å undersøke om smuglergods eller ulovlige stoffer er tydelig synlige for en offiser under et trafikkstopp. For eksempel, hvis en offiser ser narkotikautstyr liggende på gulvet i bilen din, har de nok grunn til å utføre et fullstendig juridisk søk ​​på kjøretøyet ditt uten å trenge en arrestordre.
 • Når du blir arrestert.Hvis politiet har nok bevis til å rettferdiggjøre å arrestere deg under et trafikkstopp, har de lov til å ransake bilen din også.
 • Når det er sannsynlig at du har begått en forbrytelse.Det er mye gråsone med denne, men "sannsynlig årsak" er ment å gi politiet muligheten til å etterforske når de anser det som nødvendig. Det er ikke ulovlig for deg å insistere på å sitte i førersetet, og det er heller ikke ulovlig å for eksempel ha noe som ser ut som et våpen eller blod i bilen. Men disse situasjonene er nok til at en offiser tror at du kanskje ikke har det bra. Hvis offiserer velger det, kan de hevde sannsynlige årsaker til ditt utseende eller oppførsel for å rettferdiggjøre et søk.
 • Når det er høyt prioriterte forhold.Hvis en offiser tror du er i ferd med å ødelegge eller skjule bevis, for eksempel, kan det fungere som en sannsynlig årsak. Det betyr at hvis du blir trukket over og ser ut til å gjemme eller forkaste en gjenstand, kan en offiser bruke oppførselen din som begrunnelse for å utføre et juridisk søk ​​akkurat da for å få tak i bevisene.

Hva skjer når en politimann vil gjennomsøke bilen min?

Etter at betjentene har påvist sannsynlig årsak, kan de undersøke alt mistenkelig de ser, hører eller lukter i bilen din. De kan også foreta en kroppsvisitasjon eller sjekke ryggsekken eller vesken din hvis de mistenker at du skjuler narkotika eller våpen, både for sjåføren og eventuelle passasjerer.

Imidlertid kan politiet vanligvis ikke sjekke noe som er låst, inkludert et hanskerom eller en passordlåst telefon.

Selv om du ikke er enig i en politimann sin grunn til å trekke deg over, eller hvis den sannsynlige årsaken er tynn, er du fortsatt ansvarlig for eventuelle bøter eller billetter som følge av trafikkstoppet. Du er også ansvarlig for alt som er funnet i bilen din hvis politiet gjennomsøker kjøretøyet ditt. Det gjelder også passasjerer.

Hva bør jeg gjøre under et trafikkstopp?

Så snart du ser sirenene, sett ned farten, sett på blinklyset og trekk til et trygt sted. Slå av musikk eller GPS, og slå på lyset i bilen din hvis det er mørkt ute. Bli i bilen med mindre betjenten ber deg gå ut.

Hold hendene synlige eller på rattet, og be eventuelle passasjerer om å gjøre det samme for sikkerhets skyld. Hvis du er ekstra forsiktig, er det noen ganger en god ide å vente til betjenten ber om lisens, forsikring og registrering før du går gjennom hanskerommet ditt. Ellers kan en politimann tro at du leter etter et våpen eller gjemmer bevis.

Vær høflig og direkte hvis politimannen stiller deg spørsmål. Hvis betjenten spør hvorfor de trakk deg over, er det ofte en god idé å si at du ikke vet. Ellers kan du for eksempel gi politimannen bevis på nøyaktig hvor fort du kjørte, eller innrømme et trafikkbrudd politimannen ikke er klar over.

Spør en ekspert: Hva bør du unngå å gjøre under et trafikkstopp?

Politiet kan ikke bryte disse reglene hvis du blir stoppet | finder.com (2)

Gustavo Mayen
Advokat og eneeier av advokatkontoret til Gustavo Mayen

Ikke beveg deg rundt i kjøretøyet før politimannen kommer til deg. Vent til betjenten kommer til bilen, så når han/hun ber deg om lisens og registrering, la dem få vite hvor den er, og spør om du kan rekke den. For det meste prøver betjenten bare å gjøre jobben sin, og deres egen sikkerhet er avgjørende, så ikke gi dem en grunn til at de skal bli mer forsiktige med dine handlinger.

En annen ting folk ikke bør gjøre er å tilby informasjon som ikke er etterspurt, eller prøve å forklare seg i visse situasjoner, da disse uttalelsene kan brukes mot dem hvis stoppet blir en straffesak eller til og med en sivil sak hvis det er noe sånt som overdreven fartsovertredelse.

Hva ser politiet når de kjører bilskiltet mitt?

Når politiet legger inn skiltinformasjonen din i databasen sin, kan de se grunnleggende informasjon om bilen og sjåføren, inkludert bilens merke og modell og informasjon tilgjengelig på førerkortet ditt. Hovedårsaken til at politiet sjekker skiltene er for å se om sjåføren har noen gjeldende eller utestående kjøring eller kriminelle anklager, for eksempel suspendert førerkort eller arrestordre.

Politiet kan også hente informasjon om sjåføren som registrerte kjøretøyet, inkludert lisensstatus. Det betyr at en politimann kan trekke deg over og se at du har en utløpt lisens eller en begrenset lisens. De kan også hente tallerkennummerene dine før de trekker deg og stoppe deg fordi de ser at lisensen din er utløpt.

Hva skjer hvis jeg får en billett?

Ikke prøv å krangle når billetten er skrevet, selv om du ikke er enig i hvorfor du mottok billetten eller synes betjenten oppførte seg feil. Signer billetten og oppbevar den for referanse. Du kan dra tilbake i trafikken trygt når betjenten gir deg beskjed om at prosessen er over. Du kan fortsatt kjempe mot lappen i retten senere, selv om det er en alvorlig lovbrudd eller du ikke har bevis for at du hadde rett. Og det kan være en god idé å bekjempe det, siden du får enfartsbot kan øke forsikringsprisene dine.

Hva skjer når politifolk bryter loven?

Noen ganger stopper en offiser en sjåfør for et mindre trafikkbrudd og går deretter utover de lovlige grensene for å undersøke situasjonen. I disse tilfellene blir sjåføren et offer for betjentens maktmisbruk.

Hvis dette skjer med deg, kan du ofte gå til rettslige skritt eller reise et sivilt søksmål mot betjenten, politiavdelingen, byen eller til og med staten.

Ikke alle politibetjenter som utfører en trafikkstopp, kjøretøyransaking eller annen etterforskning er verdt å gå til retten for. Men hvis du føler at du er utsatt for et spesielt dårlig stopp der en politibetjent handlet urimelig eller krysset en grense, rådfør deg med en advokat for å se hvilke alternativer du har.

Et stort søksmål - og vinn - i et trafikkangrep

Et godt publisert tilfelle av et trafikkstopp som grovt krenket en sjåførs rettigheter involverte en sjåfør som ble stoppet av politiet fordi han ikke fulgte et stoppskilt. En av tjenestemennene beordret sjåføren ut av kjøretøyet på grunn av mistanke om at han gjemte narkotika på kroppen.

Basert på denne mistanken, skaffet betjentene en ransakingsordre og tok sjåføren til et medisinsk senter, hvor han mottok invasive kroppsvisitasjoner gjennom hele natten - som alle ikke klarte å finne narkotika. Han ble løslatt om morgenen, etter at politiet konkluderte med at de ikke hadde noe å sikte ham for.

Som et resultat av hans alvorlige invasjon av privatliv og følelsesmessig stress, anla sjåføren en sivil sak mot politiavdelingen som til slu*tt ble avgjort for 1,6 millioner dollar i offerets favør.

Spør en ekspert: Når bør jeg ringe en advokat?

ambrosio rodriguez
Advokat, eier og grunnlegger avRodriguez Law Group

Politiet kan ikke bare trekke deg over fordi de har lyst. En offiser må ha det som er kjent som "rimelig mistanke" for å mistenke at du har begått en forbrytelse eller brutt loven på en eller annen måte. Så de må enten ha sett deg bryte loven (f.eks. sett deg kjøre for fort eller kjøre et stoppskilt) eller observere fakta som, når de vurderes sammen, gir en rimelig tro på at noe er galt (f.eks. observere din manglende evne til å opprettholde kjørefelt).

Hvis en offiser ikke kan gi en legitim grunn for hvorfor du ble stoppet – eller hvis grunnen deres høres veldig lang ut – er det viktig å kontakte en erfaren forsvarsadvokat så snart du kan. Hvis du blir arrestert eller siktet for en forbrytelse, kan advokaten din gjennomgå saken din, avgjøre om rettighetene dine ble krenket, og begjære retten for å få bevis eller saken din kastet.

Bunnlinjen

Selv om ingenting kan garantere en jevn interaksjon med rettshåndhevelse under et trafikkstopp, kan du beskytte deg selv lovlig og øke sjansene for et gunstig resultat ved å kjenne til dine rettigheter og tillatte handlinger som innbygger. Hvis du er i tvil om loven eller en spesifikk situasjon som involverer politiet, snakk med en advokat ellerdin bilforsikringsagentsom kan lede deg mot den beste handlingen.

Vanlige spørsmål om trafikkstopp

 • En trafikkstopp er når en politimann stopper bilen din for en mistenkt eller vitne overtredelse, for eksempel å kjøre 45 mph i en 30 mph-sone eller kutte av en annen sjåfør på en farlig måte.

 • Under et trafikkstopp er det ingen skade å utvide den grunnleggende høfligheten du ville til noen i en autoritetsposisjon. Generelt kan det å henvende seg profesjonelt til en politimann og bruke god oppførsel resultere i et mer gunstig resultat. Det inkluderer å si "vær så snill" og "takk" og holde stemmen din på et rimelig volum, med mindre det er for å gjøre deg hørt over forbipasserende trafikk.

  Hvis du heller ikke vil si noe til betjenten uten en advokat til stede, kan du påberope deg rettighetene dine i den femte endringen. Å fortelle dem at du helst ikke vil svare på det du har blitt spurt om er juridisk innenfor dine rettigheter, men det kan gjøre samhandlingen din med betjenten mindre vennlig som et resultat.

 • Grunnleggende dokumenter å ha i kjøretøyet ditt til enhver tid inkluderer førerkort, forsikringsbevis og kjøretøyets registrering. Vanligvis vil offiseren returnere disse gjenstandene til deg før avreise, så du bør sørge for å få disse gjenstandene tilbake når offiseren er ferdig. I noen få tilfeller, for eksempel en DUI, kan imidlertid lisensen din bli tatt fra deg, og du kan få en midlertidig lisens.

  Hvis du ikke har lisensen eller andre dokumenter med deg, kan du i noen stater be om å fremlegge bevis senere, eller be politiet om å slå opp detaljene dine i stedet.

  Hvis du eier spesielle tillatelser, for eksempel en for et skjult våpen eller for å transportere åpnede beholdere med alkohol, vil du også ha dem tilgjengelig. Noen alkoholdistributører sender selgere til restauranter eller butikker med prøver av øl, vin eller brennevin. I disse tilfellene tillater en spesiell tillatelse at selgeren kan bære en ukorket flaske vin eller en flaske brennevin med brutt forsegling inne i bilen.

 • Dette er et spørsmål som best besvares av en advokat. Stater håndhever forskjellige lover som dekker hva som skjer etter at du nekter å ta en nøkternhetstest ved veien.

  Med det sagt,de fleste advokatersom publiserer sine meninger sier at du aldri bør nekte den første veikanttesten. Resultatene er ikke ment å være avgjørende og tjener bare som grunnlag for mer nøyaktig testing hvis du blåser over grensen under et trafikkstopp. Dessuten kan denne alkometertesten gi advokaten din noe å jobbe med hvis testen viser seg å være unøyaktig eller dårlig administrert på noen måte.

  Å nekte å ta en alkometertest, enten det er under et trafikkstopp eller på et sykehus eller politistasjon, kan føre til store problemer. I New York, for eksempel, kan det å nekte testen resultere i alvorlige straffer, selv om det viser seg at du ikke drakk i det hele tatt.

 • Ja, det er helt lovlig for en politimann å søke etter platenummeret eller VIN-nummeret ditt, selv uten rimelig mistanke.

 • Ja, det er ingen lov som sier at politiet må være synlige for å kunne måle hastigheten din. Mange sjåfører senker farten eller kjører sikrere når de oppdager en politimann, så politiet har lært å finne de beste gjemmestedene slik at de ikke blir sett. Det er lovlig for politiet å trekke inn i midtbanen på motorveien og vende seg mot den andre retningen, for eksempel, selv om det er et skilt som sier ingen U-svinger.

 • Nei, det er vanligvis ikke tillatt med mindre du har samtykket til et bilsøk. Offiserer har vanligvis ikke lov til å gripe eller holde deg fysisk tilbake med mindre du ikke samarbeider eller blir arrestert.

 • I de fleste tilfeller kan en politimann trekke deg over, la deg gå og gi deg en billett senere, selv om det ikke er veldig vanlig. Vanligvis er du pålagt å få et varsel om lovbruddet ditt eller en rettsdato for en høring innen seks måneder, avhengig av staten. Hvis du ikke har mottatt en innen rimelig tid, er enten saken henlagt eller varselet har gått tapt i posten. Sjekk landsregistrene dine for å sikre at du ikke gikk glipp av en rettsdato som ble levert til feil adresse.

 • Selv om du ikke har gjort noe galt og ikke virker truende, er en taktikk en politimann kan bruke å sette deg på spissen ved å stille rare, uberettigede eller aggressive spørsmål. Tanken er at det er større sannsynlighet for at du innrømmer noen kjøringsforseelser. Det samme rådet fra advokater følger i denne situasjonen: den beste taktikken er å være høflig og ikke innrømme noe.

 • Hvis politiet bestemmer seg for at det er et trafikkstopp med høy risiko, kan de ta ekstra forholdsregler for å beskytte betjentene sine. For din egen sikkerhet er det ofte best å kommunisere at du følger instruksjonene og deretter gjøre som politiet sier.

  Du eller passasjerene dine kan bli bedt om å gå ut av bilen umiddelbart og legge hendene opp eller bak hodet, og deretter gå mot betjenten eller sitte på fortauskanten. Hvis du ikke klarer å følge noen instruksjoner, for eksempel hvis du har en funksjonshemming eller holder en baby, gi beskjed til politiet om at du ønsker å følge det og hvorfor du ikke kan.

 • Ja, et kontor som trekker deg kan be om at du følger dem til et trygt sted, for eksempel en nærliggende parkeringsplass. Hvis du ikke føler deg trygg på det stedet, kan du be om å kjøre et annet sted, som politistasjonen eller en bensinstasjon i nærheten.

 • Det er et vanlig syn: en forlatt bil på motorveien med et oransje klistremerke på frontruten, eller noen ganger et rødt eller gult klistremerke. Politiet satte klistremerket på frontruten for å markere det som et kjøretøy som er forlatt og parkert ulovlig. Du har 24 til 72 timer på å flytte bilen din før den taues. Men hvis den er parkert på et farlig sted for andre sjåfører, kan den taues umiddelbart. Hvis du ikke flytter den i tide, vil du motta et brev fra DMV til adressen der bilen er registrert med informasjon om hvor bilen ble tauet og hvordan du får den tilbake.

 • Poengsystemet varierer etter stat, men vanligvis legger mindre lovbrudd bare 1 eller 2 poeng til rekorden din, opptil 4 til 6 poeng for mer alvorlige lovbrudd som treff og løp. Lisensen din kan bli suspendert etter en alvorlig lovbrudd eller få for mange poeng på lisensen. Å ha for mange poeng vil vanligvis ikke sende deg i fengsel, men selve lovbruddet kan inkludere fengsel, som en andre DUI.

Politiet kan ikke bryte disse reglene hvis du blir stoppet | finder.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6359

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.